Har du ätit krabbelurer någon gång?!
Krabbelurer med bär (4 personer)
1 ägg
0,5 dl socker
0,75 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk socker
2 dl hallon
2 dl blåbär
Gör så här: Vispa ägg och socker. Tillsätt mjölk, vetemjöl och bakpulver. Rör så att allt blandas, men inte mer. Låt margarinet bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg en matsked smet i pannan. Stek tills krabbeluren är guldgul på båda sidor. Vänd i socker. Servera dem ljumma med lite värmda bär. (Tydligen ett perfekt avslut efter en ärtsoppemiddag enlig Aftonbladets tips.)
Krabbelurer var en hit när jag var liten, mamma fixade såna. Kanon! Zappar mellan word-dokument och Lurans blogg.
Kram på dig
krabbelurer åts hemma hos mig som mellanmål när jag var liten!
Haha ja norsk lasange e lite annolunda mat vill jag lova haha receptet kommer senare !
Socker två gånger? Eller är det vaniljsocker?
Läste inte: gör så här. Suck. Min andra kommentarsmiss idag.. :P
MUMS! Det är utflyktsmat för mig. Jag rukar grädda Krabbelurer i plättlaggen på gasolköket i vår skogskojja. Tjejerna älskar dom.
Vilken sötis dagistjej med gulle ryggsäcken!
Och vilken toppen lotterikontrollant hon är ;)
Grattis till vinnarna!
KRAM från Eva
Ja jag anser mig väl inte vara nån toppfotograf och tittar man på de andras fototrissar så inser man att det är en bit kvar. Känns kul med såna här utmaningar, förhoppningsvis lär man sig väl mer och mer :-) Janne tyckte mest jag var löjlig när jag började fota fåtöljen ;-)
Hej hej! Krabbelurer har jag inte ätit - det lät minst sagt...annorlunda :-) Men vem vet - det kanske inte är så tokigt?
Apropå min "skada" så har jag haft mycket värk idag - från min blålila tå och uppöver hela benet - men "bäg" som jag är så avvaktar jag. Är inte så förtjust i att besöka läkare ;-) - men blir det inte bättre inom ett par dagar så kommer jag nog bli tvungen ändå.
Kram kram