Jordgubbs- och rabarberkräm

Jordgubbs- och rabarberkräm
Foto: TV4

Jordgubbs- och rabarber kräm 6 portioner

Ingredienser:
1 l rabarber
1 l jordgubbar
0.5 st vaniljstång
 1 st citron, saft och skal
0.5 dl fläderblomssaft (koncentrerad)
1.5 dl strösocker
1.5 dl vatten

Redning:
2 msk potatismjöl
0.5 dl kallt vatten

Gör så här:

1. Skala rabarbern lätt och skär i cirka 2 cm stora bitar.

2. Skölj och snoppa jordgubbarna och halvera dem.

3. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Tvätta citronen, riv skalet och pressa ur saften.

4. Blanda rabarber, jordgubbar, vaniljfrön- och stång, citron (saft och skal), fläderblomssaft, strösocker och vatten i en stor kastrull. Låt det sjuda i cirka 10 minuter tills rabarberbitarna börjar mjukna mjuka.

5. Blanda potatismjölet med kallt vatten och red krämen.


♥ ♥ ♥

I  kväll har jag hämtat hem min egen rabarber - tack, Kicki!
Så förhoppningsvis får jag göra mig lite hemmagjord kräm senare i sommar.
Jag fick dessutom rejält med pepparrot som också ska ned i jorden i morgon.

Två plantor lavendel har förresten inhandlats idag. Det doftade ljuvligt i bilen på väg hem.
Nu fattas bara jord att fylla min pallkrage, lite varmare och soligare väder.
 Samt en gammal dörr och lite annat små plock. Ska på dörrjakt i morgon.
Ni som har läst senaste nummret av Leilas Country Living
anar kanske vad jag tänker göra?



Eva säger

Vad GOTT! Nu ångrar jag nästan att jag avvecklade min rabarber... ;)

En dörr blir det här med, såg du att de tog 750 kr för en i "el Stockholmo"? Jisses! Jag tänkte ha en som sänggavel också, men jag fick en annan ide när jag läste Expressens lördagsbilaga.



Sötis Luran, hoppas hon vinner!



KRAM från Eva

2009-05-12 @ 21:27:24
URL: http://cloudberrie.blogspot.com
Nina säger

Såg idag att dpm sålde rabarberstänger på ICA.

Tror jag måste göra den där krämen! Lät somrigt och gott!

Kram

2009-05-12 @ 21:53:51
URL: http://ninuz.blogg.se/
Vendela säger

mmm rabarberkräm är så gott! Vi åt förresten årets första rabarberpaj i helgen som var, svärföräldrarna har en rejäl rabarberplanta och det var så mycket så man fick knappt ner handen bland bladen!!



Kram o godnatt

2009-05-12 @ 22:02:05
URL: http://vendelasextioatta.blogg.se/
Karin (Albins mamma) säger

Ja räkmackor är inte alls dumt :)



Jasså, skönt att få komma hem efter en dags arbete.

Åh jag förstår att du saknar det. Hur gammal är Luran nu?



Kram!

2009-05-12 @ 22:15:23
URL: http://albinsmoder.blogg.se/
lolla säger

hejsan vännen

ahhh jag fattar direkt vad du tänker göra snyggt....

kram och natt natt lolla

2009-05-12 @ 22:46:05
URL: http://lollashus.blogg.se/
carola säger

mmm..den borde man försöka sig på...



Hoppas allt är bra...

Jag ska försöka få lite sömn..tuppade av på dan när maken kom..Tog ett varmt skumbad sen slocknade jag...

skönt..

kram och sussa sött

2009-05-12 @ 23:07:51
URL: http://mammacarola.blogg.se/
Therese säger

Åh, får ta och skriva av det receptet, låter smaskigt!

Har inte läst Leilas tidning, så det ska bli spännande å se vad du hittar på :-)

Kram Therése

2009-05-13 @ 01:36:56
URL: http://idafiliphugo.blogg.se/
Nita säger

Rabarber är okay men jag är inte så värst förtjust i jordgubbar. Men den här krämen såg ju helt oemotståndlig ut :-)

2009-05-13 @ 07:34:05
URL: http://www.tigerlilja.se
Livet i byn säger

När jag var liten åt vi sådan kärm till lunch varje dag, så himla gott. Jag är inte så duktig på att koka kräm, får liksom inte till det. Men jag ska göra ett nytt försök i sommar.



Åhhh vad spännande, vad har du köpt för fint från Greengate?



~Livet i byn

2009-05-13 @ 08:05:53
URL: http://livetibyn.blogg.se/
Krydda Livet säger

Åh det där vad sommar på hög nivå :)

Hoppas du får en fin dag. Kram Josefin

2009-05-13 @ 08:08:24
URL: http://kryddalivet.blogspot.com
Emma säger

Smaskigt recept, måste jag spara. Vi har både jordgubbsland & rabarber på gården som Milles mamma har rensat upp i helgen & jag ser redan hur rabarberna kikar fram. :) Underbart!

2009-05-13 @ 11:11:27
URL: http://hearrtbeats.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: