Fryst pepparkaksrulle med lingongrädde
|
20 - 24 skivor |
ca 20 minuter + tid för infrysning |
Botten:
Lingongrädde:
= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ |
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 250 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnslångpanna (ca 30x40 cm). Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och rör ner det. Bred ut smeten jämnt över pappret. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.
Strö lite socker över kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Dra av pappret som kakan gräddats på. Om det inte släpper, pensla det med lite kallt vatten. Låt kakan kallna, t ex under en långpanna.
Blanda grädden med lingonsylten. Bred lingongrädden över kakan och rulla ihop den från ena långsidan. Förpacka och frys rullen.
Pepparkaksrullen kan skivas otinad och serveras direkt. Det går också bra att förvara den skivad i kylskåp ca 1 timme.