Fryst pepparkaksrulle med lingongrädde

 

              20 - 24 skivor

tillagningstid ca 20 minuter + tid för infrysning

Botten:

finns som ekologisk vara 3 ägg
finns som ekologisk vara 1,5 dl socker
finns som ekologisk vara 2 dl vetemjöl
  1 tsk bakpulver
finns som ekologisk vara 2 tsk malen kanel
finns som ekologisk vara 1 tsk malen ingefära
  1 tsk mald kryddnejlika

Lingongrädde:

finns som ekologisk vara 2 dl vispgrädde, vispad
finns som ekologisk vara 1 dl lingonsylt, gärna rårörd

= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ



GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 250 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnslångpanna (ca 30x40 cm). Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och rör ner det. Bred ut smeten jämnt över pappret. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.


Strö lite socker över kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Dra av pappret som kakan gräddats på. Om det inte släpper, pensla det med lite kallt vatten. Låt kakan kallna, t ex under en långpanna.


Blanda grädden med lingonsylten. Bred lingongrädden över kakan och rulla ihop den från ena långsidan. Förpacka och frys rullen.


Pepparkaksrullen kan skivas otinad och serveras direkt. Det går också bra att förvara den skivad i kylskåp ca 1 timme.









Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: