Min kladdkaka




Jag gjorde ju en improviserad kladdkaka för ett tag sedan
som fick tummen upp av Luran.

Receptet jag "följde" var ett vanligt basrecept liknande
det jag trycker på mina kladdkakebrädor.*

Men jag bytte ut hälften av strösockret mot farinsocker
och tog både smör och olja samt lite bakpulver.
(Nästan som Leilas "Min kladdkaka" sid 50 i a pice of cake)

Som extra smaksättning krossade jag 12 st mariannegodisar
samt lade ner 7 stora bitar mörk choklad av fin kvalité.

Det blev mumma!

Nästa gång jag experimenterar tror jag det får bli
polkagriskross eller kanske apelsinchoklad och apelsinskal...

Kanel och kardemumma eller pepparkakskryddor?

Lite finhackad chili?

Man kan nog "go wilde and crazy" när det gäller kladdkaka,
för allt blir nästan gott tillsammans med choklad ;-)

Har ni fler förslag på smaksättningar?



*
= Jag har en kladdkakebräda kvar till salu, jag kommer inte att
ha tid att trycka fler förrän efter älgjakten... Så är det någon som
är intresserad är det bara att maila mig på bjarstig@live.se
150 kr + frakt







HUSnrNIO säger

Man kan verkligen variera sig i det oändliga när det kommer till kladdkakor. Däremot så blir det oftast att jag gör samma som jag brukar ändå. Så dumt egentligen! Dina förslag lät supergoda. Trevlig kväll!

2010-08-18 @ 20:39:40
URL: http://hilajns.blogg.se/
Therese säger

Men vad du är påhittig! Det vildaste jag gjort med min kladdkaka var att lägga på jordnötter, men nu har jag ju en massa tips!:)

kram

2010-08-18 @ 20:55:06
URL: http://www.tess74.blogspot.com
Johanna säger

Kladdkaka kan man nog blanda med precis va som helst :P MUMS!!!

2010-08-18 @ 20:59:39
URL: http://skuggis.wordpress.com
Zandra säger

Kladdkaka är alltid något som går hem hos dom flesta, senast jag gjorde en kladdkaka kom receptet från Hemmets journal som hete kolakladdkaka som blev mycket lyckad. Ett litet tips att titta in på i fall man vill ha något nya tips till sin kladdkaka:)

2010-08-18 @ 21:28:24
URL: http://zandraaugustsson.blogspot.com/
Smilla säger

Hmm Leilas kladdkaka är supergod, gillar farinsockret. Jag brukar grovhacka lite hasselnötter på det blir super gott. Nu har jag fått ännu mera tips så det får nog bli en kaka bakad med min lillebagare i morgon. Tyvärr har jag entendens att få dom för kladdiga....

Ha en bra onsdagskväll.

2010-08-18 @ 21:28:35
URL: http://smillasplats.blogg.se/
Anne säger

Gahhh vad det låter gott! Men jag tror inte att det passar in mitt liv just nu med GI/LCHF....hmmmmm

Jag tycker att du är superduktig som har jobbat på så bra sedan midsommar! Du ligger ju långt före oss andra ;)

Ha en fin dag! Kram

2010-08-19 @ 06:28:52
URL: http://www.systeranne.wordpress.com
madde säger

Jag och Selma gjorde en speciallare förra veckan, vi la i lite hallon. Det blev gott men vi kunde haft lite flera tror jag allt! =)

2010-08-19 @ 09:08:03
URL: http://maddiznilsson.blogg.se/
Jill säger

Ni har ju barn, så våra "vanliga" smaksättningar är kanske inte de bästa... Vi (det vill säga min man som är kladdkakeexperten här hemma) brukar hälla ner lite Baileys eller någon annan passande likör. Lite beroende på vad som finns hemma...



Men chili låter spännande. Och jag skulle kunna tänka mig att testa passionsfrukt. Och hallon! Hallon passar alltid till choklad. :-D



Ha det gott!

2010-08-19 @ 10:20:07
URL: http://fyrarrumochkok.blogspot.com
cecce säger

Kladdkaka är perfekt att mixtra med:-) Tror nästan man kan smaksätta med vad som helst...nästan. Mint är nog ändå men favorit.



SV: Jo...jag ska flytta. Faktum är att jag lyckats få tag på en lägenhet så i morgon börjar jag flytta så smått. Ska bli såå skönt efter att ha bott i kappsäck hela sommaren:-)



Kramar

2010-08-19 @ 10:40:20
URL: http://ceccesblogg.blogg.se/
Thessan säger

sv. japp det är det men idag e det mulet å regnar =( hösten... Kan hända att det kommer upp bilder på mej å mina smycken på bloggen nån dag =)

2010-08-19 @ 11:40:02
URL: http://thessansamigurumis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: