Puss "bor"
Luran gillar sin bror, eller "bor" som hon säger.

På kvällarna när vi ska varva ner brukar Luran
berätta vilka hon gillar och hon har sin egen
variant
på de flesta nära å käras namn.

De som hon brukar rabbla upp är kusin E (Luran kallar Ellie enbart
för E nämligen), mamma E (Carol är för svårt att komma ihåg),
Gicka (morbror), momma, faffarn (om både morfar och farfar),
famma, Sanja (faster), Jörjen, Kajs (vovven) och
så brukar Isas, Bella, Milla och Tom avsluta harangen.


Det lustiga är att vi alla numera kallar Ellie för just lilla E,
och Holger för bor.

Har era barn haft namn på sig själva eller någon annan
som "satt sig" och lever kvar som smeknamn?


Emma säger

Va gulligt, Maxwell kallar lillasyster Havanna för "nanna", tycker jag är ganska gulligt.

2010-07-04 @ 19:47:59
URL: http://embra.blogg.se/
pysseliten säger

Ja vi har frippen Fredrik och Mattias för tias :)

Och sen Ebbis :)))i mellan åt .

2010-07-04 @ 20:34:16
nadja säger

Haha.. Ja, nog måste du väl ha märkt att Angelica kallas för Geka? Det var tydligen så att mamma kallade henne för Gelika när hon var liten men det kunde hon inte säga utan det blev Geka istället och det sitter kvar än idag. Själv blev jag kallad för Paddan när jag var liten och det kan väl verka lite märkligt med min kroppsform:PWilja heter bara lillasyster här hemma och det lär hon nog heta ett bra tag till. För Enzo är det bara "yster":)Hoppas ni haft en fin helg:)

2010-07-04 @ 21:14:05
URL: http://erikssonnadja.blogg.se/
Kia säger

Elina kallar ju sej själv för Niiina. Spelar ingen roll hur många gånger vi säger att hon heter Elina. Hon säger Nina ändå! Niiiina! ;) Hon kan däremot alla namnen på oss. Mamma Kia, pappa Micke, Moffe, mommo, fajfaj (farfar), klistoffer,(min bror) Caspeeee (Casper) och Liiiias! (Elias)

Elina har börjat prata så mycke den sista tiden och de kommer långa meningar! Nu förstår jag nästan helt vad hon säger! :) Underbart vilka framsteg de gör!

2010-07-04 @ 21:21:41
URL: http://4barnsmamma.blogspot.com
Kristina säger

Nu måste jag skriva lite :) Inte för att jag egentligen har så mycket speciellt att skriva om just namn. Men jag har läst och hälsat på dig så ofta jag kan, men skriver ju sällan.Hur som helst så sa min äldsta son Gustav Mimmi till sin mormor. Det "växte bort" och nu heter hon mormor :) Det roliga är, att Isak, som är tre år yngre och aldrig hört Gustav säga Mimmi till mormor, ibland kallar MIG för Mimmi :)

2010-07-04 @ 21:37:29
URL: http://johfam.blogspot.com/
Marie Larsson säger

Min bror kallade sig själv Nanne när han var liten. Det får han heta fortfarande stackarn. Jenny kallas Jenny-penny och Dora för Dojjan. Men när min mor kallar mig för lilla Majsan och gärna klappar en lite på huvudet, då ryyyser jag! Nä, det namnet och den behandlingen har jag vänligt men bestämt bett henne sluta med...Ps har tagit semester i oktober, så då ses vi väl?

2010-07-04 @ 21:51:07
Mamma Russin säger

hihi, HEJ vännen..Söta Luran och hennes alla namn.. :) Stian har med egna namn på typ alla.. Ninus, bor är hennes storebror Linus, Iha, yster är Lovisa, Fedick vet hon hennes pappa heter (fredrik) jag heter Iha jag med (Lisa).. Stina själv heter nina" .. :)Linus minns jag kallade sig själv för Lilllill när han var liten, Lovisa minns jag inte .. syndVilka fina kort på barnen era, sötnosaren är såååå lika..På tisdag rullar vår bil uppåt i landet..:)KRAM

2010-07-04 @ 22:11:18
URL: http://enburkrussin.se
Erika säger

Edvin kallar Elmar för "bor" oxå. Vi har ju mest bara sagt storebror, så då har det fallit sig så!Elmar kallade kusin Emmely för "mimmi" väldigt länge, men nu har han lagt det åt sidan!Snickarns kusin Johan fick heta Noja i många år!2010-07-04 @ 22:43:48
URL: http://tallbacka.blogg.se/
Linda säger

Så fina, vilken syskonkärlek.

Vad mysigt med en stund för att prata om dem man älskar och tycker om.

Våra barn har nog inga direkta namn på någon som har liksom satt sig, men visst, ibland får Moa heta Berit och Elliot Ella:)

Nu är det snart torsdag...:)

Kram

2010-07-04 @ 23:07:25
URL: http://uppochnervandahuset.se
cecce säger

Lilla söta Luran:-)Lillalullan är väl ett typexempel hemma hos oss. Vi kallar henne det, fast mer och mer sällan. Hon heter ju något annat.

Annars kommer jag faktiskt inte på någon...just nu..:-)Många kramar!

2010-07-05 @ 00:30:55
URL: http://ceccesblogg.blogg.se/
Lillan säger

Min kompis som mer är som en bror kunde inte säga sitt namn Fredrik.. och när han sa det sa han fegus och när dom försökte förklara så sa han arg jag säger ju fegus :)

2010-07-05 @ 01:19:51
URL: http://lilldogg.blogg.se/
Sara - Thaison säger

Jisses vad de är lika!! Så söta :)Inga namn som jag kommer på så här på raken.2010-07-05 @ 05:24:31
URL: http://thaison.blogg.se/
Camilla säger

Vilka sötnosar! Pussbilden är helt underbar!Hoppas att ni har haft en skön helg! :-)Min sambo heter Jonatan och har kallats för Jonis sedan han var liten. Så Jonis lever kvar, det är knappt någon som säger Jonatan längre. Bara jag när jag är arg på honom ;-)

2010-07-05 @ 09:17:22
URL: http://fullfartmedtvabarn.blogg.se/
Therese säger

Men så söta de är!! Älskar syskonfoton!! Inte lätt att hålla koll på va alla heter!! Vår lille kallar sig själv för "babu" (jesper) och sin storebror för "moj" (måns)...:)Ha en underbar dag!!kram

2010-07-05 @ 11:42:33
URL: http://vittellersvart.blogg.se/
Therese - Sockenvägens Söta säger

Marie Larsson - Räknar dgarna till jakten, och så skoj du kommer upp!!! Själv hoppas jag få barnvakt, annars får de följa med... ;-P

2010-07-05 @ 21:02:54
URL: http://lurans.blogg.se/
Åsa säger

Min son kallade sin äldre bror Edvin för Ekke. Det hänger kvar än fast han kan numera säga edvin. Och min kusins barn kallade sig för dusan som oxå är kvar. Numera heter han enligt han själv "Lutas". Fast han stavar lucas. :D

2010-07-05 @ 22:15:24
URL: http://ostor.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: