Romrussin och tobleronetårta
Gör så här:
Koka upp vatten och socker,
häll i russin och rom och låt kallna.
Separera äggulorna ifrån vitorna.
Det är viktigt att vitorna är helt rena och att de läggs i en ren skål.
Vispa äggulor och socker pösigt och mosa ner philadelphiaosten.
Sila upp russinen och hacka dem grovt.
Hacka all choklad grovt och ta undan hälften till garneringen.
Blanda de hackade russinen samt hälften av chokladen med äggsmeten.
Vispa äggvitorna till ett fast skum med en ren och fettfri visp.
Vispa grädden och vänd ner den och äggvite skummet i äggsmeten.
Lägg en marängbotten i en form med löstagbar kant.
Häll i smeten och låt frysa i minst 5 timmar.
Lägg upp tårtan, garnera den med resten av den hackade
Tobleronen och temperera den i 40 min i kylskåp innan servering
så att den hinner bli riktigt krämig.
Mmm så gott det låter.
Jag tänkte på din avocadosoppa... ska den serveras kall?
Men sluuurp....sånt gott får du inte visa gumman. Blev grymt sugen ju;)
Kramar
Det låter ursmarrigt!
kram Annika
ååh toblerone tårta lät verkligen mums :D gilalr dock inte romrussin..
Hoppas du får en fortsatt tooooppen bra kväll!!!