Sött, salt och crunch

 
 
 
Ett favorit bland mellanmålen är för närvarande keso blandat
med fileade apelsinklyftor och torrostade cashewnötter.
 
Vill man vara nyttig skippar man nötterna,
men då blir det inte lika gott ;-P
 
Jag är ju nötallergiker, men just cashewnötter kan jag
faktiskt äta om jag inte äter allt för många :-)
 
Har ni tips på något annat enkelt,
men framförallt nyttigt och gott mellanmål?
 



Carolina säger

Klassikern kesella med bär (typ hallon eller blåbär) strösslat med fröblandning av linfrö, sesamfrö kokos och pumpakärnor! :)

2014-05-08 @ 15:38:20
URL: http://carpia.blogg.se
Susan säger

Jag är ju en kesella tjej ut i fingerspetsarna så det är vad jag äter...haha. Men det där såg gott ut, minus nötterna för det är jag inte glad för.

Kramar

2014-05-08 @ 16:03:10
URL: http://susan.itelit.com
B. säger

Vet inte om det är det ultimata nyttiga mellanmålet...men en god hallonsmoothie kan väl inte vara såå onyttig? Mixa 2 dl frusna hallon, blanda ner 2 dl vaniljyoghurt + 1 dl mjölk (gärna havremjölk) För att få den rätta stunsen blandar du i nystött kardemumma efter behag. Mums! Den är extra god, iskall som den blir, en varm solig dag. Själv brukar jag blanda en när jag försöker vara nyttig men drabbas av sötsug. Det funkar alltid!

Svar: Smoothie är så gott, har faktiskt druckit en i morse :-) Frusna blåbär, en banan och yoghurt samt en skvätt mjölk. Dock vanlig, men har hört av flera att havremjölken inte är dum och den borde jag testa då jag inbillar mig att jag känner av om jag dricker för mycket laktosprodukter... Kardemumma har jag aldrig testat, men det LÅTER fantastiskt gott, så nästa gång jag gör en smoothie lär jag definitivt testa det! Tack för tipset! Ha nu en skön helg!
Therese Bjärstig

2014-05-08 @ 17:45:31
B. säger

Man kan ta 50/50 hallon och blåbär med. Blir också gott! ;)

2014-05-08 @ 17:47:27
Ing-Britt säger

Hej igen finaste!
Mums vad gott det där såg ut. Här blev det en alldeles för söt och sliskig rabarberpaj till mellanmål idag...inte nyttig alls ;). Annars gillar jag bananpannkakor med bär eller en omelett brukar vara snabbt att fixa och den kan man ju fylla med vad som finns i kylen. Tilda därimot är inne i en smootie period och vill gärna ha det då hon kommer hem från skolan.
Ha en skön helg min vän, kramar i massor Ing-Britt

2014-05-08 @ 18:32:04
URL: http://hemodrommar.blogspot.com
Life of Johanna säger

Det där lät inte alls fel

Ja skolan bör ha större inflytande där och ha mer om hur man beter sig på social medier. Men vi bloggare bör med säga ifrån mer när vi hamnar på bloggar med sånt här på.

2014-05-08 @ 18:58:28
URL: http://lifeofjohanna.se
Britt säger

Keso är väl gott till allt,men jag gillar nog keso,bär och frukt bäst.Det är mättande och nyttigt mellis tycker jag...I morse när jag vaknade var backen vit,ville bara dra täcket över huvudet och krypa ner i sängen igen...Men nu har jag varit ute och cyklat med hunden i spöregn och bara 4grader varmt.Båda var lika glad att få komma in i stugvärmen.Men ingen älgsafari idag,vi har alltid haft älg omkring oss.Alltid har det varit en ko med kalvar,eller fjorlingar som hon stött bort.Tycker att älgarna har blivit fler omkring oss.Inte så långt från där vi bor, körde de på en ko.Det blev eftersök och hon fick avlivas.Hon hade två fjolingar och två i magen... Nej inget köp från Outnorth,utan jag beställde en löparjacka från Ellos...Så jag får hoppas den blir bra..Ha en skön kväll.Kram

Svar: Ja du, våren, vart tog den vägen?! Här trotsade jag också vädret nu på fm och tog en PW runt vårt elljusspår, men där var skidspåret bitvis kvar så det visar att tinandet stannat upp när värmen försvann... Så innan det går springa där lär det dröja minst ett par veckor till. Skoj med en löpjacka, hoppas du blir nöjd! Även jag har sneglat i ellos på träingskläderna, men får nog hejda inköpen en stund. Skulle dock behöva en till träningstop och korta löpshorts, men med det här vädret är det ju inget akut behov ;-D Ha nu en fin fredag och en skön och avkopplande helg <3 KRAM
Therese Bjärstig

2014-05-08 @ 19:01:26
Jennie & FrökenFlis säger

mmm, jag älskar alla komponenter i ditt mellanmål så det är definitivt något för mig! :D

Njae, jag vet jag borde egentligen intr ta semester när jag borde va sjuksriven, men samtidigt är det en liten ekonomisk frågas för mig, det är ju inte så fett betalt från FK =/ & så vore de såå skönt att slippa gå till vårdc varannan vecka & förklara min sits för nya doktorer hela tiden & hoppas på att jag får några veckor till.

Ha en bra kväll! Kram

2014-05-08 @ 19:22:53
URL: http://jenniesays.blogg.se
Susanne säger

Vilken tur. Chashewnötter som är sååå goda. Synd att dom kostar så mycket bara ;)
Ditt mellanmål lät riktigt gott.

Kramisar

2014-05-08 @ 20:47:38
URL: http://beauty-beholder.bloggplatsen.se
Tina säger

Men mums vad gott det ser ut vännen! Jag gillar ju kesella och bär annars! Hoppas ni får en fin helg vännen och att Gottner kan börja med ert soldäck! KRAM

2014-05-09 @ 06:49:12
URL: http://familjenrosmer.blogspot.se
Znogge säger

Jag väljer gärna yoghurt med färsk frukt. Just nu finns det jordgubbar i kylen...

Kram

2014-05-09 @ 06:52:47
URL: http://znogge.wordpress.com/
ansepanse säger

jag gjorde en annan variant, keso, apelsinbitar, skivad banan och ibland även äpple i bitar :)
nyttigt tror jag, själv äter jag det ju inte
kramen <3

2014-05-09 @ 10:28:46
URL: http://kinaguld.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: